Vianočné perníčky

19. 11. 2019 | 12:11

Potrebné suroviny:

300 g               maslo (tuk)
800 g               hladká múka
4 ks                   vajcia
1 dl                    mlieko
1 lyžička           škorica
10 ks                 klynčeky rozdrvené
300 g               med
                          badián mletý
1 lyžica             kakao
                           aníz
2  lyžička          jedlá sóda bikarbona
300 g                cukrová krupica


Postup prípravy

Med, cukor, maslo a žĺtky dobre premiešať, potom pridať mlieko a všetko korenie. Znova premiešať, pridať múku a sneh z bielkov. Všetko dobre spracovať, urobiť bochníček a vložiť do múkou vysypanej nádoby, a prikryté nechať odpočívať najmenej 12 hodín na dne chladničky.


Potom cesto vyvaľkať na hrúbku asi 3 až 4 mm, vykrajovať rôzne tvary. Ak nechceme zdobiť, pred pečením potrieť vajcom. Na potreté môžeme rozsypať drobné farebné tortové guľôčky a pod.


Nie je potrebné pripravovať v predstihu, pretože sú hneď mäkké a konzumovateľné.

 

Autor: Admin Administrátor